Mijneigenbibliotheek.nl Bibliotheken stad en provincie Groningen

Veelgestelde vragen

 • Hoe word ik lid van de Bibliotheek?

Ga met een geldig legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs of identiteitskaart) naar de Bibliotheek om lid te worden. Je betaalt het abonnementsgeld bij inschrijving en kunt direct gebruik maken van de Bibliotheek. Binnen 2 weken ontvangt je je bibliotheekpas thuis. Met je bibliotheekpas kun je in alle Bibliotheken en bibliobussen in stad en provincie Groningen lenen en inleveren. Je kunt dus meer dan een miljoen boeken, cd’s, dvd’s, games en tijdschriften lenen met een enkel abonnement.

> Overzicht van alle Groningse Bibliotheken

 

 • Ik ben verhuisd, waar kan ik mijn adreswijziging doorgeven?

Je kunt een adreswijziging op verschillende manieren doorgeven. Het makkelijkst is het om het zelf online aan te passen via Mijn gegevens. Je kunt een adreswijziging ook schriftelijk of per e-mail doorgeven (met vermelding van je lenersnummer, boven de streepjescode op uw bibliotheekpas) of in de Bibliotheek zelf.

> Contactgegevens

 

 • Kan ik me laten overschrijven naar een andere Bibliotheek?

Verlaat je de provincie Groningen, dan kun je je bibliotheekabonnement opzeggen en je laten inschrijven bij de nieuwe Bibliotheek. Na het eerste jaar lidmaatschap bedraagt de opzegtermijn maximaal een maand, en krijg je het betaalde abonnementsgeld van de resterende maanden terug. Overschrijven is dus niet nodig. Verhuis je binnen de provincie Groningen, dan hoef je je niet per se over te laten schrijven. Met je provinciale pas kun je namelijk in alle Bibliotheken in stad en provincie Groningen lenen en inleveren.

 

 • Ik wil graag een ander abonnement, kan dat ook?

Past je abonnement niet meer bij je leengedrag, dan kun je overstappen op een duurder abonnement (kan tussentijds) of op een goedkoper abonnement (kan alleen als een nieuwe contributieperiode ingaat). Voor meer informatie kun je terecht in de Bibliotheek.

 

 • Hoe kan ik mijn abonnement opzeggen?

Je kunt je abonnement op elk gewenst moment opzeggen. Dat kan aan de balie in de Bibliotheek, per post of per e-mail (de contactgegevens van je Bibliotheek vind je onder Adres & openingstijden). Vergeet bij het opzeggen niet je lenersnummer te vermelden. De opzegging gaat in principe in per de eerste dag van de volgende maand. Voorbeeld: als je op 24 augustus opzegt, wordt je abonnement per 1 september stopgezet. Ben je korter dan een jaar lid? Dan wordt je abonnement op zijn vroegst aan het eind van die eerste abonnementsperiode beëindigd. In het eerstje jaar lidmaatschap is tussentijds opzeggen namelijk niet mogelijk. Let op: een abonnement kan pas definitief worden beëindigd als alle materialen zijn ingeleverd en alle openstaande bedragen zijn voldaan.

 

 • Ik ben mijn bibliotheekpas kwijt, hoe krijg ik een nieuwe?

Als je je bibliotheekpas verloren bent, meld dit dan bij de Bibliotheek. Dit om te voorkomen dat iemand anders gebruik maakt van je bibliotheekpas. Een nieuwe pas kun je tegen betaling van € 3,50 aanvragen in de Bibliotheek. Neem daarvoor een legitimatiebewijs mee.

 

 • Kan ik een e-mail krijgen als de uitleentermijn afloopt of als er een reservering klaarstaat?

Ja, dat kan. Log in via Mijn gegevens en vul je e-mailadres in bij je persoonlijke gegevens. Vervolgens ontvang je automatisch een e-mail op de dag voordat de leentermijn afloopt of als er een reservering klaarstaat.

 

 • Waar kan ik me aanmelden voor de nieuwsbrief van de Bibliotheek?

De Groningse bibliotheken versturen een paar keer per jaar een digitale nieuwsbrief, waarmee je op de hoogte blijft van het laatste nieuws, activiteiten, acties en nog veel meer. Aanmelden gaat heel eenvoudig via het aanmeldformulier. Je ontvangt een e-mail ter bevestiging. Als je op de link in de e-mail klikt, ontvang je voortaan automatisch de nieuwsbrief.

 

 • Wat is een profiel?

Een profiel is een persoonlijke pagina die je zelf kunt samenstellen. In je profiel geef je je voorkeuren en interesses aan. Mijneigenbibliotheek.nl selecteert daarop aanwinsten, nieuws en evenementen die aansluiten bij je interesses. Deze worden gepresenteerd op je persoonlijke pagina.

 

 • Wat kan ik met een profiel?

In je profiel kun je aangeven wat je interesses zijn. Op basis van deze interesses worden aanwinsten, nieuws en evenementen geselecteerd. Je logt in op Mijneigenbibliotheek.nl en krijgt direct op één plek alleen de informatie die voor jou interessant is. Hou je bijvoorbeeld van spannende boeken? Geef dat dan aan in je interesseprofiel. Mijneigenbibliotheek.nl selecteert vervolgens de nieuwste spannende boeken van de Bibliotheek die daarbij aansluiten. Ook krijg je nieuws en evenementen over spannende boeken van de Bibliotheek, maar ook van andere geselecteerde bronnen.

 

 • Hoe maak ik een profiel?

Je maakt een profiel door je te registreren. Je kiest een gebruikersnaam en wachtwoord en vult de andere gegevens in. Als je lid bent van de Bibliotheek (in stad of provincie Groningen) selecteer dan die optie. Je hebt dan meer mogelijkheden dan niet-leden. Je kunt bijvoorbeeld direct online reserveren, verlengen en je gegevens wijzigen. Als je het formulier hebt ingevuld, klik je op versturen. Je ontvangt dan een e-mail met een link. Door op deze link te klikken bevestig je je registratie. Dan heb je een profiel gemaakt en kun je de volgende keren eenvoudig inloggen met je gebruikersnaam en wachtwoord.

 

 • Kan iedereen een profiel aanmaken?

Ja, iedereen kan een profiel aanmaken. Mijneigenbibliotheek.nl is de website van de Groningse bibliotheken. De informatie is daarom vooral gericht op de inwoners van stad en provincie Groningen. Je hoeft echter geen lid te zijn van de Bibliotheek om een profiel aan te kunnen maken. Om boeken en andere materialen van de Bibliotheek te mogen lenen, moet je wel lid zijn.


Heb je een andere vraag over het profiel, kijk dan ook eens bij veelgestelde vragen over het profiel.

 

Kun je niet vinden wat je zoekt, stel dan zelf een vraag via het algemene reactieformulier.

Privacy & gebruik  Copyright Biblionet Groningen 2016